سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خبرآنلاین - عکس | متفاوت ترین گورخر دنیا!


 




ژاپنی ها روزانه چقدر در شبکه های اجتماعی وقت گذرانی می کنند؟


 

  • ژاپنی ها روزانه چقدر در شبکه های اجتماعی وقت گذرانی می کنند؟

    طبق آماری که به تازگی ایسپا به نقل از Global Web Index منتشر کرده  است، ژاپنی ها به صورت میانگین فقط 45 دقیقه در روز وقت خود را در شبکه های اجتماعی مجازی می‌گذرانند.طبق این بررسی ها به طور متوسط کاربران جهانی اینترنت روزانه دو ساعت و 23 دقیقه در رسانه های اجتماعی زمان صرف می کنند.طبق نتایج این بررسی ها که درباره 13 کشور منتشر شده، میانگین حضور مردم کشورهای پیشرفته در شبکه های اجتماعی کمتر از دیگر کشورهاست. به طوری که ژاپنی ها فقط 45 دقیقه در روز، وقت خود را در شبکه های اجتماعی مجازی می گذرانند.

    پس از ژاپنی ها، آلمانی ها قرار گرفته اند که یک ساعت و 15 دقیقه در روز را صرف شبکه های اجتماعی مجازی می کنند. فرانسوی‌ها با یک ساعت و 28 دقیقه، اسپانیایی ها با یک ساعت و 43 دقیقه و انگلیسی ها با یک ساعت و 49 دقیقه در جایگاه های بعدی قرار دارند.آمریکایی ها نیز به صورت میانگین یک ساعت و 57 دقیقه در روز را در شبکه های اجتماعی مجازی صرف می کنند.این مدت زمان برای چینی ها دو ساعت و 19 دقیقه، برای هندی ها دو ساعت و 25 دقیقه و برای روس ها دو ساعت و 28 دقیقه است.
    در این میان مردم  کشور ترکیه با سه ساعت و 5 دقیقه، مکزیک با سه ساعت و 10 دقیقه، نیجریه با سه ساعت و 36 دقیقه و فیلیپینی ها با چهار ساعت و یک دقیقه بیشترین حضور را در شبکه های اجتماعی دارند.همچنین بر اساس آمارگیری فرهنگ رفتاری خانوارهای ایرانی در سال 96 توسط مرکز آمار، سرانه روزانه حضور ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی یک ساعت و 4 دقیقه بوده است، عددی که اکنون و در سال 98 بیش از دو ساعت تخمین زده می شود.

    2323




توصیه مهم یک شاعر درباره عاشورا و امام حسین (ع)


 

  • توصیه مهم یک شاعر درباره عاشورا و امام حسین (ع)

    شعر عاشورایی در گذر زمان و باتوجه به تغییر و تحولات سیاسی، اجتماعی دستخوش تغییرات فراوانی بوده است. برای مثال از ابتدای دوره صفوی و روی کار آمدن این حکومت نگاه به شعر عاشورایی به کلی تغییر کرد، به نحوی که عده‌ای مبدا شعر عاشورایی را از صفویه درنظر می‌گیرند؛ با این حال گشت‌وگذار در میان شعر شاعران پیش از صفویه، بیانگر آن است که موضوع عاشورا بعد از واقعه مورد توجه تمامی شاعران مسلمان بوده است.


    اسماعیل امینی، شاعر و مدرس دانشگاه درباره شروع فعالیت شعر عاشورایی می‌گوید: شعر عاشورایی از روزگار واقعه شروع شده و در خود میدان جنگ نیز برخی گفت‌وگوها با شعر بوده است. بعدها نقل وقایع هم با شعر انجام شده است؛ چراکه ترس از تحریف وجود داشته است. در آن دوران به دلیل آنکه دستگاه تبلیغاتی بنی‌امیه قوی بوده، هم کسانی که در میدان حضور داشتند یا طرفدار امام حسین (ع)‌ و شهدای کربلا بودند از ترس اینکه وقایع و شخصیت‌ها تحریف نشوند، نقل وقایع می‌کردند و تاریخ منظوم می‌گفتند. بخشی از مقتل هم که به دست ما رسیده به شکل منظوم است.

    او ادامه داد: بعدها که این وقایع در تاریخ ثبت شد و خطر تحریف وقایع از بین رفت، نقل وقایع کمتر شد و در شعرها به صورت تلمیح به واقعه کربلا پرداختند؛ البته هرکس از منظر خود به بیان این واقعه می‌پرداخت. فرض کنید اگر شاعر اهل عرفان بود، تفسیر عرفانی می‌داد. اگر اهل حماسه بود، تفسیر حماسی و اگر اهل تاریخ بود، تفسیر تاریخی ارائه می‌داد. برای مثال مولوی با مصرع «کجایید ای شهیدان خدایی» شروع می‌کند و بعد تفسیر عرفانی می‌دهد و می‌گوید «در آن بحرید کاین عالم کف او است».
     
    امینی افزود: اختلافات فقهی از ابتدا بوده؛ اما درباره ماجرای شهدای کربلا تقریبا همه شاعران بزرگ شعر دارند. چه شعرهای مستقل و چه شعرهایی که به شکل تلمیح، اشاره و ارجاع. از یک روزگاری چون مراسم رسمی عزاداری رایج می‌شود، شعرهایی هم که مناسب این مراسم است بیشتر می‌شود. یعنی گرایش تفسیر عرفانی و حکمی از واقعه عاشورا به سمت مرثیه گفتن می‌رود؛ البته در روزگار آغار هم مرثیه بوده است. برای مثال سیف فرغانی مرثیه دارد و می‌گوید: «در گریه سخن نکو نیاید/ من می‌گویم شما بگریید.» سیف برای قرن هفتم است و مرثیه دارد اما حرف این است که با گذر زمان مرثیه غلبه پیدا کرده است.

    امینی در توضیح تاثیر سلیقه مخاطب روی شاعر گفت: مخاطب شعر روی سلیقه شاعر تاثیرگذار است. یک زمان مخاطب اهل بلاغت، زبان و شعر است، طبیعتا شعر هم در همان سطح سروده می‎شود؛ اما زمانی که مخاطب را آدم‌های معمولی که اهل مطالعه نیستند، تشکیل می‌دهد، بدون شک زبان ساده‌تر می‌شود و خالی‌ از بلاغت و سختی‌های زبانی است.

    او ادامه داد: واقعه عاشورا یکی از پشتوانه‌های فرهنگی و دینی شیعه است؛ شاید هم مهم‌ترین پشتوانه باشد. حال سوال من این است که این پشتوانه ارزشمند را ما می‌توانیم برای هر چیزی مصرف کنیم. مثلا برای دعواهای سیاسی و جناحی و انتخاباتی یا برای اتفاقات روزانه؟ متاسفانه من از این موارد کم ندیده‌ام. طرف می‌گوید اگر طرفدار امام حسین (ع) هستید به فلانی رای دهید. این کار غلط است که در شعر و نوحه‌ها هم رایج شده است. من دیدم در مراسمی در حال سینه‌زنی می‌گویند که به فلانی رای دهید. این کار غلطی است؛ چراکه ما نباید سرمایه ارزشمندمان را خرج امور روزمره کنیم؛ بلکه باید خودمان را خرج آن سرمایه، یعنی عاشورا و امام حسین (ع) کنیم.
     
    این مدرس دانشگاه با اشاره به فعالیت‌های شاعران جوان اظهار کرد: متاسفانه مطالعه بچه‌های جدید نسبت به قدیمی‌ها کمتر است. این‌ها مقتل، تاریخ و قرآن نمی‌خوانند و از دانش اندک خود توقعات زیادی دارند. وقتی من قرآن، نهج‌البلاغه، مقتل و تفسیر نمی‌خوانم، بدون شک چیزی در شعر نمی‌توانم بگویم و همه چیز همین زبان روزنامه‌ای و اینترنتی می‌شود.
     

    57243




تنبل‌ترین ملت‌های دنیا را بشناسید


 

  • تنبل‌ترین ملت‌های دنیا را بشناسید

    مجله فوربز آمریکا نتایج یک پژوهش طولانی پیرامون تنبلی را در بیش از 22 کشور جهان بررسی کرده که حاصل آن به شرح زیر در مجله The Lancet نیز به چاپ رسیده است؛

    10. مالزی، 61.4

    مالزی رتبه دهم جهان در فهرست 10 کشور تنبل دنیا را کسب کرده است. درصد زیادی از مردم مالزی هیچ فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهند، در این کشور 61.4 ذکر شده است.

    9. امارات متحده عربی 62.5

    با وجود تلاش‌های زیادی که حکومت امارات برای تشویق مردم برای انجام فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهد، در عین حال درصد افرادی که در این کشور از تنبلی رنج می‌برند، به 62.5 می‌رسد و این میزان در مقایسه با سایر ملل دنیا درصد قابل توجّهی است.

    8. انگلستان، 63.3

    بر خلاف آنچه بسیاری انتظار دارند، ساکنان انگلستان یکی از تنبل‌ترین مردم قاره اروپا به شمار می‌روند. انگلستان رتبه هشتم جهان را از نظر تنبلی کسب کرده است. انگلیسی‌ها از تنبلی و کمبود فعالیت‌های ورزشی رنج می‌برند. 63.3 مردم انگلستان تنبل اند.

    7. کویت، 64.5

    مردم کویت رتبه هفتم جهانی تنبل‌ترین مردم دنیا را کسب کرده اند. درصد شهروندان کویتی که هیچگونه فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهند 64.5 است.

    6. میکرونزی 66.3

    ایالات فدرال میکرونزی که به آن میکرونزی گفته می‌شود، یک کشور در در غرب اقیانوس و مجموعه‌ای از جزایر در نزدیکی فیلیپین و اندونزی است. ساکنان این کشور، رتبه ششم تنبل‌ترین مردم جهان را با 66.3 کسب کرده اند.

    5. آرژانتین، 68.3

    آرژانتین رتبه پنجم را در فهرست ده کشور تنبل جهان را دارد. میزان تنبلی در این کشور به 68.3 می‌رسد.

    4. صربستان، 68.3

    صربستان در رتبه چهارم تنبل‌ترین کشورهای جهان قرار دارد. میزان مردمی که در این کشور از تنبلی رنج می‌برند و هیچ فعالیت ورزشی ندارند به 68.3 می‌رسد.

    3. عربستان سعودی 68.8

    عربستان سعودی رتبه سوم تنبل‌ترین کشور جهان و رتبه نخست را در میان کشورهای عربی دارد. میزان تنبلی در این کشور به 68.8 می‌رسد.

    2. سوازیلند، 69

    سوازیلند (اسواتینی) کشوری کوچک در جنوب آفریقا و تنبل‌ترین کشور در قاره آفریقا به شمار می‌رود و میزان تنبلی ساکنان آن به 69 درصد می‌رسد.

    1. مالت 71.9

    مردم جزیره مالت کشوری در جنوب اروپا در مرکز دریای مدیترانه رتبه نخست را در فهرست تنبل‌ترین مردم دنیا کسب کرده اند. درصد تنبلی در این کشور 71.9 است.

    23231




آیا نقاشی کردن با انگشتان پا آموختنی است؟


 

  • آیا نقاشی کردن با انگشتان پا آموختنی است؟

    به گزارش هلث‌دی، محققان اظهار کردند: اگر افراد از زمان تولد از پاهای خود مانند دستان‌شان استفاده ‌کنند، یک نقشه متفاوت از انگشتان پا در مغز دارند که بیشتر شبیه نقشه انگشتان دست در مغز است.

    هر قسمت از بدن، یک ناحیه مربوط به خود در مغز دارد، اما این اولین مطالعه برای شناسایی نقشه‌های انگشتان پا در افراد است.

    این مطالعه را محققان علوم اعصاب شناختی کالج دانشگاه لندن درباره نقشه اندام‌ها در مغز و چگونگی سازگاری مغز با اندام‌ها انجام دادند و به نتایجی دست یافتند.

    محققان در این بررسی، تصاویر MRI مغزی افرادی که از انگشتان پا به خوبی انگشتان دست استفاده می‌کردند را با افرادی که استفاده نمی‌کردند، مقایسه کردند.

    هریت دمپسی جونز، نویسنده این مطالعه اظهار کرد: «در افرادی که از پاها و انگشتان پا برای کارهایی مانند نقاشی استفاده می‌کنند، هر انگشت پا به صورت جداگانه در مغز نقشه‌ای دارد و این نقشه در محلی از مغز که معمولا مرتبط با انگشتان است، ذخیره می‌شود.»

    بیشتر انسان‌ها در مغزشان، ناحیه‌ای برای انگشتان پا دارند و همه این نواحی در کنار هم جمع شده‌اند، اما انگشتان دست هر کدام، منطقه‌ای متمایز دارند.

    نویسندگان این مطالعه عنوان کردند: «افرادی که توانایی استفاده از انگشتان پا را به صورت خاص دارند، درک حسی بیشتری نسبت به افرادی دارند که از انگشتان پا برای کارهای دیگر استفاده نمی‌کنند و فقط با آن راه می‌روند.»

    محققان افزودند: «هر فردی که از انگشتان پای خود استفاده‌های خاصی مانند نقاشی کردن ‌دارد، می‌تواند این نقشه را در مغز داشته باشد، البته در افرادی که ممکن است این اندام خود را از دست ‌دهند، مغز می‌تواند با بدن سازگار شود.»

    نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد معمولا نمی‌توانند بعد از آموزش به این مهارت دست پیدا کنند.

    پژوهشگران قصد دارند که دریابند انعطاف‌پذیری مغز در چه سنی امکان ایجاد تغییرات در نقشه‌های مرتبط را دارد و در چه زمانی متوقف می‌شود و همچنین، آیا ممکن است که قطعات مصنوعی در بدن بتوانند در مغز نقشه‌ای ایجاد کنند یا خیر.

    این یافته‌ها می‌تواند برای درک چگونگی توانایی مجدد مغز در هنگام از دست دادن اندام یا آسیب نخاعی مفید باشد.

    5757