سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای سال 99 چقدر شد؟


 

  • حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی برای سال 99 چقدر شد؟

    به گزار شفاف، علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در نشست خبری خود، اظهار کرد:در افزایش دستمزد کارگران، ماده 41 قانون کار دو بند دارد یکی تورمی است که بانک مرکزی اعلام کرده و بند بعدی سبد هزینه خانوار است که هر 3 گروه دولت، کارگر، کارفرما هنگام تعیین دستمزد باید به این دو بند دقت کنند.

    دهقان کیا گفت: بانک مرکزی تورم سال 97 را 32.1 و سال 98 را 42.1 اعلام کرده است همچنین مرکز آمار، تورم سال 97 را26.9 و سال 98 را 34.8 اعلام کرده است و به دلیل تفاوت این دو رقم اعلامی، باید سبد هزینه خانوار در نظر گرفته شود.

    وی افزود: اختلاف سبد هزینه خانوار بین سال 97 و 98، یک میلیون و 180 هزار تومان اعلام شد که برهمین اساس دولت دستمزد سال جاری را 15 درصد افزایش داد.

    دهقان کیا ادامه داد: در کمیسیون تلفیق اعلام شد که حقوق بازنشسته‌ها از 2 میلیون و 800 هزار تومان نباید کمتر باشد و بخشی از بدهی دولت که 50 هزار میلیارد تومان است که اگر پرداخت کند تامین اجتماعی می‌تواند 30 درصد این مبلغ را به همسان سازی اختصاص دهد.

    وی گفت: در 4 جلسه شورای عالی کار افزایش حقوق کارگران از 15 درصد آغاز شد و در نهایت 21 درصد اعلام شد، حداقل دستمزد کارگر شاغل و بازنشسته یک میلیون 835 هزار تومان تعیین شده و برای راضی کردن کارگران اعلام کردند که بن کارگری را از 180هزار تومان به 400 هزار تومان، حق مسکن را از 100 هزار تومان به 200 هزار تومان، حق اولاد به ازای هر فرزند 180 هزار تومان و پایه سنوات 105 هزار افزایش می‌دهیم.

    رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی بیان کرد: درحال حاضر طبق تعیین قانون کار، کارگری که تازه کار است 2 میلیون و 439 هزار تومان می‌گیرند و کارگر باسابقه با دو فرزند 2 میلیون و 474 هزار تومان دریافت می‌کند.

    دهقان کیا گفت: حقوق بازنشسته تامین اجتماعی یک میلیون و 800 هزار تومان تعیین شد که بن این افراد از 48 هزار تومان به 60 هزار تومان، حق اولاد از 12 به 15 هزارتومان، حق مسکن از 22 هزار تومان به 30 هزار تومان، حق همسر از 59 هزار تومان به 60 هزار تومان اعلام شد که در نهایت حقوق بازنشسته تامین اجتماعی 2 میلیون و 9 هزار تومان تعیین شد.

    وی افزود: طبق ماده 111 قانون تامین اجتماعی، هر میزان حداقل حقوق کارگران اعلام شود حقوق بازنشسته همان مبلغ است و بعد از آن اعلام کردند بخشی هم با اجرای همسان سازی به حقوق بازنشسته‌ها اضافه خواهد شد که برای سال 99 مبلغ 2 میلیون 130 هزار تومان تعیین شد.

    رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: شاغلان دولتی در پایان سال 98، 50 درصد افزایش حقوق داشته اند و در سال 99 هم 15 درصد به حقوقشان افزوده شد، همچنین برای بازنشستگان کشوری با اجرای طرح همسان سازی تا 900 هزار تومان به حقوقشان اضافه می‌شود.

    وی افزود: در زمان جنگ ما خواستار افزایش حقوق برای کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی نبودیم چراکه شرایط آن زمان به صورتی نبود که بتواند افزایش حقوق داشته باشیم.

    دهقان کیا گفت: بین حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری و لشگری یک میلیون تومان تفاوت وجود دارد و بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری و لشگری از 50 هزار تومان به 140 هزار تومان رسیده است به همین دلیل تا سقف 60 میلیون تومان می‌توانند از بیمه خود استفاده کنند، اما بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی 50 هزار تومان است، اما سقف دریافت خدمات درمانی 20 میلیون است.

    وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید به 2 میلیون 800 هزار تومان برسد، افزود: حقوق کارگران با بن، حق مسکن و ... افزوده می‌شود، اما برای بازنشسته این طور نیست و باید بگویم نماینده کارگران در شورای عالی کار به دلیل حمایت از بازنشستگان تامین اجتماعی تعیین دستمزد کارگران را امضا نکردند.

    رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی بیان کرد: اگر دولت بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکند قطعا دچار مشکل خواهیم داشت، بدهی دولت به تامین اجتماعی 250 هزار میلیارد تومان و بدهی جاری اش به صورت ماهانه 3 هزار و 500 میلیون تومان است که دولت طبق برنامه پنجم و ششم باید آن را صفر کند.

    دهقان کیا درباره واگذاری شستا، گفت: دولت اعلام کرده است که 30 تا 40 درصد از شرکت‌های شستا را برای خود نگه دارید و سایر شرکت هارا سهام دار کنید، اموال شستا به راحتی فروخته می‌شود و کسی چیزی نمی‌گوید. اموال شستا برای دولت نیست که دولت اداره می‌کند و می‌فروشد.

    وی گفت: مقام معظم رهبری اعلام کردند اموال شستا حق الناس است و باید حفظ شود.

    علی اکبر عیوضی عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه داد: پیش از شیوع ویروس کرونا وزارت بهداشت به دلیل عدم پرداخت بدهی‌های تامین اجتماعی به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کرده بود که بیمه شدگان تامین اجتماعی نمی‌تواند از دریافت خدمات درمانی بیمارستان‌های وزارت بهداشت استفاده کنند.

    عیوضی ادامه داد: مدیر عامل تامین اجتماعی بدهی وزارت بهداشت را تسویه کرد، اما در حال حاضر بسیاری از بیماران کرونایی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی در حال خدمات گیری هستند درصورتی که این وظیفه منجر می‌شود که دولت و وزارت بهداشت به تامین اجتماعی بدهکار شوند.

    وی افزود: دولت اعلام کرد که حقوق کارگران با احتساب مزایا به 2 میلیون و 800 هزار تومان نزدیک است، اما باید گفت که براساس قانون حدوده 60 درصد کارگران نمی‌توانند از مزایای اعلام شده را دریافت کنند.




آتش‌سوزی‌های جنگلی در نیوساوت ولز مهار شد


 

  • آتش‌سوزی‌های جنگلی در نیوساوت ولز مهار شد

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، برای اولین بار طی مدت زمان شش ماه، آتش‌سوزی‌های جنگلی که مناطقی از شناخته شده‌ترین ایالت‌های استرالیا را در برگرفته بود، مهار شد.

    بارش شدید باران به آتش‌نشانان کمک کرد تا بتوانند شعله‌های آتش را تحت کنترل خود درآورند. بارش باران همچنین موجب شد تا سطح آب در سدها به بیشترین میزان خود طی دو سال گذشته، افزایش یابد.

    از ماه سپتامبر صدها مورد حریق در استرالیا به وقوع پیوسته که خشکسالی‌های ناشی از تغییرات اقلیمی در سه سال اخیر، در تشدید این آتش‌سوزی‌ها نقش داشته است. ‌

    آتش‌سوزی‌های اخیر در استرالیا میلیون‌ها هکتار از اراضی را در این کشور از بین برده و به فوت 33 انسان و تلف شدن یک میلیارد جانور بومی منجر شده است.




ابداع نسل جدید وسایل نقلیه برای سفرهای سریع و راحت


 

  • ابداع نسل جدید وسایل نقلیه برای سفرهای سریع و راحت

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تک‌کرانچ، شرکت آمریکایی "سِگ‌وی"(Segway)، از یک وسیله نقلیه با قابلیت حفظ تعادل رونمایی کرده که می‌تواند تا 38 کیلومتر بر ساعت حرکت کند. این وسیله نقلیه موسوم به "اس- پاد"(S-Pod)، طوری طراحی شده که کاربر بتواند در حالی که روی آن نشسته، از میان محوطه‌های بسته عبور کند.

    جزئیات مربوط به نحوه استفاده از این وسیله، هنوز فاش نشده‌اند اما سگ‌وی در مورد آن گفت: اس‌- پاد، از یک سیستم کنترل خودکار تطبیق‌پذیر استفاده می‌کند تا توانایی تنظیم ساده سرعت برای مسافر فراهم شود.

    حل مشکل خواب راحت افراد همیشه در سفر، با ابداع این تخت!

    سگ‌وی علاوه بر این وسیله نقلیه، از یک اسکوتر با حداکثر سرعت 19 کیلومتر بر ساعت و قیمت 699 دلار نیز رونمایی کرد. سبکی این اسکوتر که حدود 10 کیلوگرم است، توانایی حرکت روی 15 درصد شیب‌ها را بدون کاهش سرعت آن فراهم می‌کند.

    اگرچه اسکوترهای گران‌تر و سنگین‌تر می‌توانند 25 درصد شیب‌ها را مدیریت کنند اما باید به قیمت اسکوترهای شخصی نیز توجه داشت که پایین‌تر از بقیه اسکوترها و حدود 250 تا 1599 دلار است.

    سگ‌وی قصد دارد در هفته آینده، جزئیات بیشتری را در مورد محصولات خود منتشر کند.




نامه به شهردار درباره خانه گفتمان شهر و معماری | امضای حناچی پای سند تاسیس خانه وارطان


 

  • نامه به شهردار درباره خانه گفتمان شهر و معماری | امضای حناچی پای سند تاسیس خانه وارطان

    به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، خانه وارطان که تنها محل متمرکز برای برگزاری رویدادهای فرهنگی در حوزه معماری و شهر بود، چند روزی است که توسط وزارت راه و شهرسازی؛ مالک این بنا تعطیل شده است.

    خانه تاریخی وارطان به سبک معماری مدرن و در 3 طبقه ساخته شده است. معمار این خانه «وارطان هوانسیان» معمار ارمنی‌تبار ایرانی بود که در سال 1361 درگذشت. این خانه تلفیقی از سبک معماری مدرن و ایرانی است که پس از مرمت و بازسازی به عنوان یک مکان فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. این خانه علاوه بر آن که محل گردهمایی معماران و شهرسازان بود، پاتوق خیلی از هنرمندان و مردم عادی نیز محسوب می‌شد.

    برگزاری نمایشگاه‌های عکس و نقاشی، مسابقه‌های فرهنگی و هنری، آرت‌شاپ و کافه‌کتاب از جمله بخش‌های این خانه بودند که اکنون همه آنها تعطیل شده‌اند و تنها کافه آن فعال است. ساختمان خانه وارطان که در میدان فلسطین، خیابان طالقانی غربی واقع شده، بیش از 70 سال قدمت دارد و به عنوان یکی از نخستین نشانه‌های پیدایش معماری مدرن در تهران شناخته می‌شود. این خانه در آخرین جلسه ثبت آثار تاریخی تهران که مهر ماه امسال برگزار شد، اثر ملی شناخته شد اما هنوز شماره ثبت به آن تعلق نگرفته است.

    علی اعطا، عضو شورای شهر تهران از جمله اولین واکنش‌ها را نسبت به تعطیلی خانه وارطان داشت. این عضو شورای شهر تهران اول دی ماه با یادآوری اینکه خانه وارطان به دنبال رسیدن اهدافی همچون توسعه عرصه‌های عمومی شهر، گفتمان‌سازی، آموزش، افزایش زیست‌پذیری و ارتقای کیفیت زندگی فعالیت خود را آغاز کرد، از نگرانی‌ جامعه تخصصی معماران و شهرسازان درباره تعطیلی این خانه سخن گفت و اظهار کرد: ما از احتمال استمرار توقف فعالیت خانه وارطان نگرانیم و به عنوان نماینده مردم در شورا درخواست دارم با توجه به اولویت‌های کمیسیون معماری و شهرسازی، شهردار تهران ضمن مذاکره با وزیر راه، زمینه تداوم فعالیت خانه وارطان در قالب موزه معماری و خانه معماران در چارچوب همکاری میان مدیریت شهری و وزارت راه را فراهم کند.

    حالا پس از انتشار خبر تعطیلی خانه وارطان، جمعی از اساتید، متخصصان و فعالان حوزه‌های معماری و شهرسازی، هنرمندان، نویسندگان، جامعه‌شناسان، روزنامه‌نگاران و اقشار مختلف دیگر نامه‌ای به پیروز حناچی، شهردار تهران نوشتند و با بیان اینکه این اقدام «عقبگردی نابخشودنی» محسوب می‌شود، خواستار پیگیری موضوع از سوی این نهاد شدند.

    متن نامه خطاب به شهردار تهران به این شرح است:

    «جناب آقای دکتر پیروز حناچی،
    شهردار نیک‌اندیش تهران

    با درود و احترام؛

    مستحضرید که خانه گفتمان شهر و معماری، در مرکز فرهنگی و آموزش عالی شهر تهران، و نزدیک به مهمترین دانشگاه‌های شهر تهران، و ساخته وارطان معمار معروف ایرانی قرن بیستم، دیگر درهای خود را بر علاقمندانی که در سال‌های اخیر از آن برای رویدادها و نشست‌های فرهنگی- اجتماعی خود استفاده می‌کردند، بسته است!

    این حرکت، از سوی مسئولین دولتی و وزارتخانه‌ای که شما خود زمام امور آن را بر عهده داشتید، عقبگردی نابخشودنی است، بویژه آنکه این مکان یادمانی، امسال ثبت آثار ملی نیز شده است، و شایسته است با استقبالی که در این دوران از آن شده است، همچنان درهایش رو به فرهیختگان معماری و شهرسازی و هنر تهرانی، گشوده بماند! همانطور که بیش از 400 سال پیش بر سردر دیوانخانه قزوین چنین نوشتند:
    گشوده باد به دولت، همیشه این درگاه!

    ما از شما انتظار داریم، از سوی ما، جماعت وسیع معمار، شهرساز، هنرمند، و نیازمند به گفت‌وگو، پا به میدان بگذارید! و اجازه ندهید از سر ندانم‌کاری و احیاناً سودجوئی، این ظرفیت از شهر تهران، و یکی از دلسوزترین گروه‌های شهروندی‌اش، که در این جلسات برای استعلای شهر تهران وقت می‌گذارند، بازپس گرفته شود!»

    حاشیه جلسه امضاء تفاهم‌نامه تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری - سال 94

    در میان امضاءکنندگان این نامه، چهره‌هایی نظیر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی در دوران وزارت عباس آخوندی به چشم می‌خورد. خانه وارطان در دوره وزارت آخوندی که پیروز حناچی نیز در این دوره معاون وزیر بود، به عنوان خانه گفتمان شهر و معماری راه‌اندازی شد. سید محمد بهشتی عضو هیات امناء انجمن مفاخر معماری ایران نیز این نامه را امضاء کرده است.

    بر طبق این گزارش، تفاهم‌نامه تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری چهارشنبه 21 مرداد ماه 94 با حضور عباس آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی و پیروز حناچی، حامد مظاهریان و محمدسعید ایزدی معاونان وقت این وزارتخانه میان وزارت راه‌ و شهرسازی و 12 تشکل غیردولتی فعال در حوزه معماری و شهرسازی امضا و مقرر شد تشکل غیردولتی «خانه گفتمان شهر و معماری» با حمایت وزارت راه و شهرسازی و مشارکت تشکل‌های حرفه‌ای دوازده گانه حوزه معماری و شهرسازی کشور تاسیس شود.

    بر اساس این تفاهم‌نامه خانه گفتمان شهر در بنای ارزشمند طراحی شده توسط معمار فقید وارطان هوانسیان مستقر شد تا با حفاظت از یکی از آثار ارزشمند معماری معاصر، موجب تقویت جایگاه و نقش تشکل‌ها و نهادهای حرفه‌ای در عرصه معماری و شهرسازی و تعریف مکانی برای گفتگو، تبادل اندیشه، نقد و ارزیابی سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات در این حوزه شود. ایجاد تعامل و تفاهم میان انجمن‌ها و موسسات تخصصی معماری و شهرسازی در سطح ملی به منظور رشد و ترویج حقوق شهرسازی و اعتلای فرهنگ شهرنشینی و برقراری ارتباط مستمر با اندیشمندان و حرفه‌مندان حوزه شهر و معماری و جلب مشارکت فعالانه آنان در کشور به منظور بررسی مسائل و یافتن راهکارهای مناسب برای ارتقاء کیفیت زندگی شهری و انعکاس یافته‌های حاصل از این هم‌اندیشی و گفتمان به دولت، برای اعتلای سیاست‌ها و برنامه‌های شهری از اهداف اصلی این تفاهم‌نامه بود.

    پیروز حناچی و حامد مظاهریان معاونان وقت وزارت راه و شهرسازی که اکنون در سمت شهردار و معاون شهرداری تهران حضور دارند، تفاهم‌نامه تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری را امضاء کرده بودند. 




علیجانی: آلودگی هوا مسئله ملی قابل حل است


 

  • علیجانی: آلودگی هوا مسئله ملی قابل حل است

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن علیجانی با اشاره به آلودگی هوا در تهران و برخی از کلانشهرها گفت: منشاء آلودگی هوا در میزان تردد خودروها و موتورسیکلت‌ها است. باید در وهله اول برای توسعه حمل و نقل ریلی اقدامات جامعی صورت گیرد. لازم است دستگاه‌ها ملزم به انجام وظایف‌شان شوند، نه اینکه به محض وقوع آلودگی هوا کمیته اضطرار تشکیل شده و منتظر ورود سامانه‌های بارشی باشیم.

    به گفته این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، باید در فرآیندی و با کمک دولت و تمامی دستگاه‌ها مشکل آلودگی هوا را در سطح ملی حل کرد. تصمیمات کوتاه مدت و بلندمدت نیاز است نه اینکه تصمیمات بیشتر جزیره‌ای باشد. آلودگی هوا مسئله ملی و قابل حل در پروسه چند ساله است منوط به اینکه برنامه جامعی برای آن وجود داشته باشد. مجلس نیز قانون هوای پاک را به تصویب رساند که در صورت اجرای آن بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. نمونه بارز آن انجام درست معاینه فنی خودروها و موتورسیکلت‌ها است.

    نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «حدود چند ماه پیش در جلسه‌ای با حضور استاندار تهران درباره طرح جامع حمل و نقل ریلی و عمومی بحث شد»، افزود: در همین جلسه شهردار تهران گزارشی برای توسعه مترو داد. در حال حاضر 3000 اتوبوس و واگن برای شهر تهران کم داریم که باید فکری برای آن شود. قطعا توسعه حمل و نقل عمومی امری ضروری است که مشخصا برای تکمیل متروی شهر تهران حداقل به 40 هزار میلیارد تومان پول نیاز است.

    علیجانی در پایان با تاکید بر اینکه «باید بسته جامعی برای حمل و نقل عمومی و آلودگی هوا تهیه و اجرایی شود» افزود: در همین باره بسته جامع حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا در مدیریت شهری و استانداری باید در دستور کار قرار گیرد. حتی در صورت لزوم باید از مجلس و صندوق توسعه هم کمک گرفت. هنوز بسته جامعی تعریف نشده است.